- Desertai
Kukurūzų kruopų košė su persikais
2 porcijoms reikės:
- 800 g moliūgo
- 1 l daržovių sultinio
- mažas svogūnas
- 4 morkos
- 100 ml „Aptamil3“ pieno mišinio
- 200 g pupelių (virtų arba konservuotų)
- 200 g konservuotų kukurūzų
- žiupsnelis smulkinto muskato riešuto
- ½ arb. šaukštelio smulkintų čiobrelių
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
- 50 g moliūgų sėklų
- truputis aliejaus
- žalumynų
Paruošimas
Nuluptą moliūgą supjaustome gabalėliais. Susmulkiname svogūną, supjaustome morkas. Į keptuvę įpilame aliejaus, pakepiname svogūnus. Į kitą keptuvę sudedame moliūgus, užpilame daržovių sultiniu, įberiame žiupsnelį muskato riešuto ir šiek tiek patroškiname. Viską supilame į dubenį, sudedame pjaustytas morkas, konservuotus kukurūzus bei pupeles, įdedame žiupsnelį druskos ir viską sutriname maisto trintuvu („blenderiu“). Į gautą masę įpilame „Aptamil 3“ pieno mišinio, įveriame žiupsnelį maltų pipirų, susmulkintų čiobrelių ir dar sykį sutriname maisto trintuvu. Paruoštą KOŠĘ pilame į dubenį, papuošiame žalumynais.